mijn kanker   'my box of crayons'


Donderdag 14 maart 2019

Afgelopen dinsdag mijn 1e echte 2e spoor coaching gehad. Hoofddoel blijft mijn eigen werk en tegeleijkertijd gaan we stappen zetten m.b.t. dossiervulling. Ik heb een lijst met vacaturesites gekregen en een link naar online vragenlijsten. Die vragen heb ik dinsdagmiddag meteen beantwoord en was goed te doen. Ik heb ze als prettig ervaren. Ze gaven me inzicht in mijn interesses, kwaliteiten en ontwikkelpunten. De uitslag bespreken we de volgende keer. Het gesprek was prettig en ik merk dat er een klik is. Dat is voor mij belangrijk. 

Mijn CV heb ik net doorgestuurd, want die moet ook in mijn dossier. 

Nu kreeg ik van haar nog een tip voor een interessante bijeenkomst m.b.t. verandering. Veranderen kun je jezelf. Daar heb ik me voor aangemeld, want ik heb wel weer honger naar info waar ik van kan groeien. Niet dat ik me de afgelopen tijd verveeld heb. Integendeel. Bijeenkomsten met focus op mij als mens en geen link naar de ziekte?! Hoe heerlijk is dat? Versnellen kan ik processen niet. Wat wel kan is dat ik op het juiste moment grijp wat langskomt. 


Woensdag 6 maart 2019

Ja ja, re-integreren na kanker. Wat hebben ze nog veel te leren in Den Haag. Mijn ongeloof, boosheid en teleurstelling heb ik een plekje kunnen geven. De wet kan ik in mijn uppie niet veranderen, wel zaadjes planten zodat mensen aan het denken gezet worden. Dat neemt niet weg dat het wel nodig zou zijn. Die kam die ze gebruiken daar wil ik niet overheen geschoren worden. 

 

Ik heb een online (nfkkanker) vragenlijst ingevuld m.b.t. kanker en werk. Daar heb ik mijn zienswijze en ervaring kunnen delen. Laten we hopen dat daar iets mee gedaan wordt. Onnodig worden goede werknemers door hun ziekte vroegtijdig (ja, ruim binnen 2 jaar moet je weer gezond zijn) ontslagen, ander werk of afgekeurd. Dit kost toch ook een hoop eurootjes en verlies van goede krachten die alleen een beetje meer tijd nodig hebben om verder te kunnen na een afschuwelijke diagnose, herstel en opbouw.

Duurzaam zou zijn als ze per individu gaan kijken. Passend onderwijs versus passend integreren na bijv. kanker. Tja, welke overeenkomsten zie ik? Bezuinigingsmaatregel? Van elke vernieuwing die zo mooi verbetering genoemd wordt is maar een beperkte groep die er beter van wordt....... Vul zelf maar in. 

Kijk naar het onderwijs waar kinderen naar huis gestuurd worden omdat er een te kort aan leerkrachten is. Ongeschoolden of bijv. ex-bankmedewerkers voor de klas/groep? Nou, door die laatste groep zullen de rekenresultaten wel omhoog schieten dan. Hihihihi, of goede overvallers..... Geintje natuurlijk. Het gaat om het poppetje en niet om echte kwaliteit. Die kwaliteit is aangeboren als je het mij vraagt. 

Zo, genoeg geknutterd. Mopperen doe ik altijd intern en lucht wel op om het gewoon te delen. Zorg delen noem ik het dan. 

Ik heb dit hele circus rondom de poortwachterswet een plekje kunnen geven en er rust in gevonden. Dat scheelt een hoop negatieve energie die ik liever besteed aan zaken die er echt toe doen. 

Dinsdag 12 maart heb ik mijn 2e echte 2e spoor coachingsbijeenkomst. Klinkt raar, maar ik heb er zin in. Laat maar komen. 

Ik word o.a. geholpen met mijn CV. Dat is makkelijk afvinken, want die is up to date. 

Wordt vervolgd.......

 

 

 

 


Zondag 27 januari 2019

Re-integreren verliep naar tevredenheid en ik ben trots op mijn proces. En toen was het 1e jaar verzuim om op 11 december 2018. Ondanks mijn doel om 1e spoor terug te keren moet 2e spoor traject opgestart worden. Er lopen dus 2 trajecten gelijktijdig. Dus naast opbouwen op het werk, behandeling, energieopbouw e.d. komt er een moetje bij. 

Wat schrok ik voor de kerstvakantie van de conclusie van de arbeidsdeskundige gebaseerd op een functiebeperkinglijst van de bedrijfsarts (in november samen ingevuld). Dat had genuanceerder gekund. Ik heb keurig gereageerd en om aanpassingen gevraagd. Helaas, dat doen ze niet. Stel dat, als, als, als..... dan moet het UWV het ook begrijpen🤪. Ik begrijp dat bepaalde procedures moeten en tegelijkertijd is het de toon die de muziek maakt. Voor mij i.i.g. wel. Als de toon voor mij niet prettig is geef ik het toch aan. Daarover een prettig gesprek gehad met personeelszaken. 

 

De komende tijd moet ik 2-wekelijks naar een coach. De 1e kennismaking heeft vorige week plaats gevonden. Haar aanpak (ik heb al een keuze gemaakt uit haar aanbod) past wel bij me. Tegelijkertijd zou het zo mooi zijn om me m.b.t. werk me alleen daar op te richten, want dan heb ik mijn handen vol genoeg. Sinds vorige week 20 uur verdeeld over 3 dagen.

 

Wat zitten we met zijn allen toch vast in het systeem hè. We houden vast aan protocollen en procedures en houden geen rekening met het individu. Gebroken been, kanker, chronisch ziek, overspannen, griep? Maakt geen verschil, want we volgen de wet ook al klopt dat in de praktijk niet. Lekker volgzaam en mijns inziens houden we iets in stand wat ècht anders kan. Daarover later meer. Wellicht interessant om eens te lezen wat de poorteachterswet inhoudt en wat dat inhoudt ondanks je aandoening. Voor  mij duidelijk dat het haaks staat op de hersteltijd die oncologen bespreken. Voor mij te veel om dat hier allemaal neer te zetten.